Prajituri Hunedoara

Deasupra pe prajiturile Hunedoara se pune bezea si se stropeste cu ciocolata topita. Este un desert delicios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o foaie din piscot cu amoniac
  • oua
  • zahar
  • nuca
  • faina
  •  
  • unt
  • ciocolata topita
  • nuca de cocos
  • o foaie de dobos
  • cacao
  • o foaie de pandispan
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • foaie din miere.
  •  

Mod de preparare

Prajiturile Hunedoara sunt foarte bune si sunt usor de preparat. Se pune o foaie din piscot cu amoniac, apoi crema din unt si galbenusuri frecate pe Bain- Marie, dupa care o foaie din albus batut cu zahar, la care se adauga nuca si faina, apoi crema din unt si ou, iar la urma, o foaie din piscot. Deasupra se pune ciocolata topita si se presara nuca de cocos. 
O alta prajitura Hunedoara se poate face in felul urmator: se pune o foaie de dobos din patru bucati de oua de casa, apoi crema din unt frecat cu zahar si cacao, iar la urma, deasupra se pune ciocolata topita.
Se pune o foaie de pandispan cu putina cacao, crema din nuca oparita cu unt frecat spuma, vanilie, coaja de lamaie, apoi o foaie din miere foarte subtire peste care se pune crema din unt frecat cu galbenus, dupa care, la urma, peste crema, se pune o glazura din nuca de cocos.
Pentru prajiturile Hunedoara se pune o foaie din albus batut spuma cu zahar, dupa care se adauga nuca, faina si cacao. Apoi se pune crema din unt frecat spuma cu zahar si cacao, peste care se pune o foaie galbena din rulada cu cacao. Deasupra se adauga crema din unt frecat spuma cu bezea.
Peste bezea, se face o glazura model din ciocolata topita. Se pune o foaie din miere cu nuca, apoi crema facuta din crant ( zahar topit caramel racit pe marmura, pisat si apoi amestecat cu unt frecat spuma si cu nuca macinata ). Apoi se pune o foaie din miere si nuca, dupa care urmeaza o crema alba din unt, iar o foaie din miere si nuca. Deasupra se pune bezea si se stropeste cu ciocolata topita.


Deasupra pe prajiturile Hunedoara se pune bezea si se stropeste cu ciocolata topita si se pot servi.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa