Prajituri macarons, deliciul francezilor

Francezii se dau in vant dupa ele, iar turistii se indragostesc iremediabil de gustul prajiturilor macarons. Iata secretul celui mai iubit desert frantuzesc.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • @page { margin: 0.79in }
  • P { margin-bottom: 0.08in }
  • >
  • 125 grame migdale
  • 150 grame zahar pudra
  • 100 grame zahar tos
  • 3 albusuri de ou – in jur de 100 de grame
  • 1-2 lingurite de colorant alimentar de culoare rosie

Mod de preparare

Francezii se dau in vant dupa ele, iar turistii se indragostesc iremediabil de gustul prajiturilor macarons. Iata secretul celui mai iubit desert frantuzesc.

 

Mixati intr-un robot migadalele si zaharul pudra. Amestecati albusurile intr-un mixer electric. Adaugati restul zaharului, cate 25 de grame odata, in timp ce bateti bine ouale. Ouale trebuie batute pana cand incep sa se intareasca.

 

Adaugati in vasul cu oua pudra de migdale, coaja de portocala si colorantul, amestecand pana se omogenizeaza. Turnati compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Prajiturile macarons trebuie lasate sa formeze o crusta – in aproximativ 30 de minute. Coaceti timp de un sfert de ora in cuptorul preincalzit la 150 de grade.


Crema care trebuie pusa in interiorul prajiturilor va fi gata in doi timpi si trei miscari. Va sunt necesare doar ciocolata neagra si smantana. Se taie ciocolata neagra in bucati cat mai mici si se pune intr-un castron. Se incazleste smantana pana incepe sa fiarba, se toarna apoi in castronul de ciocolată si si se lasa timp de 1 minut. Se amesteca cu o spatula de lemn compozitia si se asteapta sa se raceasca.


Macarons se servesc ca atare sau langa o cana cu ceai.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de varza cu fasole

Supa de varza cu fasole
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca