Prajituri vanilate cu forme diferite

Prajiturile vanilate cu forme diferite sunt ideala pentru gustarile dintre mese, pentru pachete sau pentru musafiri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 225 g unt
  • o lingurita praf de copt
  • 250 g zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 175 g faina
  • o lingura cacao
  • rahat pentru ornat

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul. Se adauga un praf de sare si ouale unul cate unul, coaja de la lamaie si praful de copt stins in zeama de lamaie si se incorporeaza usor in crema de unt. La final se cerne faina, iar compozitia rezultata se imparte in doua. Intr-o jumatate se adauga si cacaua. Compozitia se toarna in forma de silicon cu forme diverse (scoica, inimioara, cerc, ursulet). Prajiturile se pot orna cu rahat sau dupa imaginatia fiecarei persoane cu diverse bomboane. Se lasa la cuptor 20-30 minute.


Prajiturile se pot pudra cu zahar vanilat.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!