Prajituri vanilate cu forme diferite

Prajiturile vanilate cu forme diferite sunt ideala pentru gustarile dintre mese, pentru pachete sau pentru musafiri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 225 g unt
  • o lingurita praf de copt
  • 250 g zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 175 g faina
  • o lingura cacao
  • rahat pentru ornat

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul. Se adauga un praf de sare si ouale unul cate unul, coaja de la lamaie si praful de copt stins in zeama de lamaie si se incorporeaza usor in crema de unt. La final se cerne faina, iar compozitia rezultata se imparte in doua. Intr-o jumatate se adauga si cacaua. Compozitia se toarna in forma de silicon cu forme diverse (scoica, inimioara, cerc, ursulet). Prajiturile se pot orna cu rahat sau dupa imaginatia fiecarei persoane cu diverse bomboane. Se lasa la cuptor 20-30 minute.


Prajiturile se pot pudra cu zahar vanilat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Placinte ardelenesti

Delicioase, in orice sezon :X Multumesc pentru reteta, Corina! :-*

Placinte ardelenesti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca