Rigo Jancsi clasic

Rigo Jancsi clasic este o veche reteta maghiara. Este o delicioasa reteta de prajitura cu crema si glazura de ciocolata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua x 2
  • 4 linguri de zahar x 2
  • 3 linguri de faina x 2
  • 1 lingura mare cacao x 2
  • ½ praf de copt x 2
  • Ingrediente pentru crema:
  • 500 ml frisca
  • 1 foaie gelatina
  • 2 linguri esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr zahar pudra
  • Pentru glazura:
  • 50 ml frisca
  • 150 gr ciocolata

Mod de preparare

Legat de aceasta prajitura Rigo Jancsi am sa va spun si o poveste foarte scurta. In vremuri mai indepartate, intr-o cofetarie din Budapesta, un baiat dintr-o clasa sociala mai saraca cu aceasta prajitura ii facea curte unei domnisoare al carei tata era un american milionar. Dragostea lor a durat opt ani, iar aceasta prajitura va dura o vesnicie.

Facem 2 blaturi din cate 4 oua fiecare astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem spma albusurile cu un strop de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile una cate una si amestecam usor. Apoi cu o lingura de lemn incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Punem compozitia intr-o tava nu foarte mare (ca sa iasa mai inalta) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana trece testul cu scobitoarea.


La fel vom proceda si cu al doilea blat.


Foaia de gelatina o punem la inmuiat in cele 2 linguri de rom, de preferinta intr-un bol care mai apoi poate fi introdus in microunde. Frisca rece o batem cu mixerul, dar in prima faza sa fie mai moale, adaugam zaharul pudra amestecat cu cacao (cacaoa este bine sa o dam prin sita) si amestecam incet. Gelatina o incalzim cateva secunde in microunde, sa fie calduta si sa se topeasca (atentie sa nu fiarba). Asa calduta o adaugam la frisca si mixam pana devine suficient de tare.
Intindem uniform crema obtinuta pe blatul racit si acoperim cu cel de-al doilea blat.
Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste blat si dam la rece pana se intareste glazura.


Cand portionam Rigo Jancsi este bine sa folosim un cutit mare umezit in apa cat mai calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca