Rulada cu branza de vaci si ciocolata

Se prepara un blat din ingredientele de mai sus si se pune la copt. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se ruleaza cu un servet. Separat, se pun

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr faina
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr branza proaspata de vaci
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml lapte
  • 15 ml lichior alb
  • zahar vanilat
  • 150 gr frisca
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 15 ml ulei

Mod de preparare

Se prepara un blat din ingredientele de mai sus si se pune la copt. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se ruleaza cu un servet. Separat, se pun la fiert laptele, ouale si zaharul, amestecand continuu. Dupa ce a inceput sa dea in clocot compozitia, se adauga gelatina inmuiata in apa. Se lasa la racit compozitia si se amesteca apoi cu branza de vaci, lichiorul, vanilia si la urma se incorporeaza frisca batuta. Se pune crema, peste blatul desfacut, se ruleaza, apoi se orneaza cu glazura de ciocolata preparata din ciocolata topita in ulei.


Rulada se pastreaza la frigider.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce Prajitura snikers Lapte de pasare

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de anason

Cred că voiam să prepar acest lichior de pe vremea când eram fascinată de Florin Piersic în rolul lui...

Lichior de anason
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii