Rulada cu kiwi

Pentru aceasta delicioasa rulada aveti nevoie de kiwi, oua, faina, zahar, cacao, mascarpone, ciocolata si frunze de menta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • sare
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 gr zahar pudra
  • 5 bucati kiwi
  • Pentru ornat:
  • 200 gr ciocolata
  • 1-2 lingurite ulei
  • 2-3 frunze de menta

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile frecate su sare. La sfarsit se adauga faina si cacao si se amesteca usor. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se pune totul in cuptor incins. Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga crema de mascarpone, se mixeaza 10 minute si se lasa apoi crema obtinuta la rece. Se scoate rulada, se ruleaza cu hartie de copt si se lasa la racit. Se curata fructele de kiwi, se taie cubulete si se lasa la scurs. Se intinde foaia de rulada, se umple cu crema mascarpone, apoi se presara fructele si se ruleaza. Se orneaza cu ciocolata topita la bain-marie si se lasa la rece.


Se serevste ornata cu frunzulite de menta.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu
Tort diplomat
Ciocolata de casa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca