Rulada marmorata de cafea

Pufoasa, aromata, delicata, ca o zi frumoasa de toamna!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat:
  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 10 g praf de copt
  • 75 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 linguri cafea solubila
  • 2 linguri pudra de roscove
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 250 ml frisca
  • decor:
  • cateva tablete de ciocolata alba
  • 100 g miez de nuca prajit si maruntit

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema care curge in fir neintrerupt. Se adauga alternativ faina si amidonul, amestecate in prealabil si cernute.

Se incorporeaza si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. La final, se adauga cafeaua solubila si pudra de roscove si se amesteca superficial, apoi se toarna in tava tapetata cu hartie, se coace cca 20 minute, apoi se desface cu lama unui cutit de pe hartie, se lasa sa se raceasca, apoi se intoarce cu partea coapta pe hartie, in sus. Aceasta se unge cu frisca batuta si intarita, apoi o rulam cu ajutorul hartiei si se lasa la rece de pe o zi pe alta.

Se topesc cateva tablete de ciocolata alba, se intinde deasupra ruladei si se presara deasupra miez de nuca maruntit. Se mai lasa la frigider cca. 10 minute, apoi se poate felia.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu mure, caise si crumble

Va era oare dor de o tarta facuta de mine? Aceasta este o combinatie perfecta de arome cu caise, mure si un aluat dulce...

Tarta cu mure, caise si crumble
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca