Rulada Zmeurica

Rulada Zmeurica este o prajitura cu fructe delicioasa cu crema fina de iaurt si fructe proaspete - capsuni si zmeura.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu faina
  • 3 linguri cu ulei
  • esenta
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 2 linguri cu frisca
  • 3 linguri cu iaurt
  • 3 linguri cu zahar pudra vanilat
  • 250 g capsuni
  • o mana de zmeura proaspata
  • un plic de gelatina
  • Ornat:
  • 2-3 linguri de crema de ciocolata tartinabila
  • 3 linguri cu frisca
  • 10 buc zmeura coapta

Mod de preparare

1. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se incorporeaza si galbenusurile frecate putin cu uleiul, coaja rasa de lamaie si faina turnata in ploaie, amestecandu-se usor, pana la incorporarea tuturor ingredientelor.

2. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la copt, cca. 20 de minute, dupa care se scoate si se desprinde de pe hartia de copt cu lama unui cutit si apoi se lasa sa se raceasca putin.

3. Se pregateste crema, mixand frisca cu iaurtul si zaharul pudra vanilat, apoi se incorporeaza capsunile taiate marunt, gelatina pe care intai am hidratat-o si apoi am topit-o la bain marin si am turnat-o peste crema in fir subtire. Aceasta crema o dam la frigider cca 20 de minute, atat cat sa capete consistenta unei creme tartinabile, apoi se intinde pe blatul copt si rece, se presara zmeura deasupra (eu am pus zmeura pe un rand, avand putina...restul mi-a mancat-o copilul) si apoi ajutandu-ne de hartia de copt, rulam usor intindem crema de ciocolata si lasam cca 30 de minute la frigider, sa se intareasca putin.
Ornam deasupra rulada cu frisca si zmeura si se taie in felii subtiri, numai dupa ce a stat cel putin o ora la frigider.
Pofta buna!

Am ales;
http://shabbychicshop.ro/prosoape/383-prosop-bucatarie-inimioare-40x60.html


Servim rulada Zmeurica de la frigider.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca