Rulouri umplute cu visine si cafea

Rulourile umplute cu visine si cafea sunt un preparat savuros, rapid de gatit. Pe langa visine si cafea, mai contin rachiu si frisca si cacao.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 200 gr smantana
  • 2 linguri rachiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 600 gr faina
  • 3 borcane compot de visine
  • Pentru crema:
  • 700 ml frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri cafea
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se amesteca untul cu smantana, rachiul, praful de copt si faina. Aluatul obtinut se inveleste in folie si se lasa la frigider o ora. Se imparte apoi in 16 bucati egale. Se intinde fiecare bucata de aluat cu sucitorul, si se asaza pe fiecare cate un sir de visine fara samburi. Se ruleaza si se pune ruloul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 40 de minute, in cuptorul incins, apoi, in timp ce se raceste se pregateste crema. Se bate frisca cu zaharul, cacaua si cafeaua pregatita dinainte. Se pun 6 rulouri unul langa altul, apoi se acopera cu crema, se adauga din nou rulouri, crema, construind in forma de piramida.


Se acopera cu crema si se lasa la rece pana a doua zi.

Alte retete de dulciuri:

Cornulete cu rahat

Tiramisu

Placinta cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si...

Salata de conopida cu carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca