Pentru sarlota de alune sunt necesare urmatoarele ingrediente: alune, frisca, lapte, oua, gelatina, zahar, rom, coaja de lamaie.
Laptele fiert si racit se toarna peste galbenusurile frecate cu zaharul, se amesteca, se pune pe foc amestecind mereu, pana cand se infierbanta bine si se ingroasa. Se da la o parte.
Se adauga albusurile batute spuma si alunele macinate, apoi romul, coaja de lamaie si gelatina dizolvata in 2—3 linguri de apa fierbinte. Se toarna compozitia in forma si se pune la gheata.
Se serveste cu frisca.
Alte retete recomandate:
Pasca fara aluat
Chec pufos
Ciocolata de casa
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa