Sarlota de alune

Pentru sarlota de alune sunt necesare urmatoarele ingrediente: alune, frisca, lapte, oua, gelatina, zahar, rom, coaja de lamaie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g frisca
  • 1 kg lapte
  • 5     oua
  • 6 foi gelatina
  • 200 g alune prajite si macinate
  • 350 g zahar
  • 1 paharel rom
  • putina coaja rasa de lamaie.

Mod de preparare

Laptele fiert si racit se toarna peste galbenusurile frecate cu za­harul, se amesteca, se pune pe foc amestecind mereu, pana cand se infierbanta bine si se ingroasa. Se da la o parte.

Se adauga albusu­rile batute spuma si alunele macinate, apoi romul, coaja de lamaie si gelatina dizolvata in 2—3 linguri de apa fierbinte. Se toarna com­pozitia in forma si se pune la gheata.


Se serveste cu frisca.

Alte retete recomandate:

Pasca fara aluat

Chec pufos

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...