Sarlota ruseasca

Pentru reteta de sarlota turceasca aveti nevoie de piscoturi, lapte, oua, zahar, frisca si ananas.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr piscoturi
  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 5 foi de gelatina
  • 1 lingurita fecula
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 gr frisca
  • 1 lingura fructe zaharisite
  • 1 compot de ananas

Mod de preparare

Se amesteca laptele cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, gelatina si fecula inmuiate in apa rece. Cand compozitia incepe sa fiarba si sa se prinda de lingura, se da vasul la o parte, se strecoara si se amesteca pana se raceste. Se adauga frisca batuta cu zahar si se amesteca bine. Se imbraca o forma de tort cu folie de plastic si se inmoaie piscoturile intr-un sirop format din apa si zahar. Se adauga in sarlota ananasul din conserva, taiat bucatele si fructele zaharisite. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna jumatate din compozitie in forma de tort, apoi se adauga piscoturile. Se pune restul de crema si se lasa la rece sarlota. Se rastoarna apoi pe un platou si se decoreaza cu frisca si felii de ananas.

 


Se serveste dupa ce a stat la rece cateva ore.
Alte retete de dulciuri
Prajitura cu visine
Ciocolata de casa
Lapte de pasare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...