Sarlota ruseasca

Pentru reteta de sarlota turceasca aveti nevoie de piscoturi, lapte, oua, zahar, frisca si ananas.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr piscoturi
  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 5 foi de gelatina
  • 1 lingurita fecula
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 gr frisca
  • 1 lingura fructe zaharisite
  • 1 compot de ananas

Mod de preparare

Se amesteca laptele cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, gelatina si fecula inmuiate in apa rece. Cand compozitia incepe sa fiarba si sa se prinda de lingura, se da vasul la o parte, se strecoara si se amesteca pana se raceste. Se adauga frisca batuta cu zahar si se amesteca bine. Se imbraca o forma de tort cu folie de plastic si se inmoaie piscoturile intr-un sirop format din apa si zahar. Se adauga in sarlota ananasul din conserva, taiat bucatele si fructele zaharisite. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna jumatate din compozitie in forma de tort, apoi se adauga piscoturile. Se pune restul de crema si se lasa la rece sarlota. Se rastoarna apoi pe un platou si se decoreaza cu frisca si felii de ananas.

 


Se serveste dupa ce a stat la rece cateva ore.
Alte retete de dulciuri
Prajitura cu visine
Ciocolata de casa
Lapte de pasare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca