Savarina

Zaharul se freaca spuma cu galbenusurile. Se adauga coaja si zeama de lamaie, pesmetul si se amesteca bine. Se incorporeaza apoi albusurile batute sp

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri de zahar pudra
  • 5 oua
  • 5 linguri de pesmet
  • zeama si coaja rasa de lamaie
  • frisca
  • Pentru sirop:
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  • rom

Mod de preparare

Zaharul se freaca spuma cu galbenusurile. Se adauga coaja si zeama de lamaie, pesmetul si se amesteca bine. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma cu sare si se toarna compozitia intr-o forma de savarina. Se pune la copt, la foc mediu. Dupa ce s-a racit, se scoate din forma si se insiropeaza cu siropul preparat din zaharul fiert cu apa si rom.


Savarina se serveste umpluta si ornata cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Placinta cu mere Prajitura snikers Prajitura televizor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa