Savarina cu frisca falsa

Se prepara aluatul de savarina din faina, lapte, drojdie si se amesteca bine. Se lasa la dospit, dupa care se adauga ouale si laptele ramas. Se frama

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • 40 gr zahar
  • 30 gr drojdie
  • 250 gr dulceata
  • sare
  • Pentru sirop:
  • 300 gr zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Pentru frisca falsa:
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se prepara aluatul de savarina din faina, lapte, drojdie si se amesteca bine. Se lasa la dospit, dupa care se adauga ouale si laptele ramas. Se framanta bine si se lasa la cald o ora. Se asaza apoi aluatul in fomele de savarina, unse cu ulei si tapetate cu faina. Se mai lasa la dopsit inca 30 de minute, dupa care se dau la cuptor, la copt. Dupa ce s-au racit, li se taie un capacel, apoi se stropesc cu siropul preparat din zahar fiert si apa. Se umplu cu dulceata, iar deasupra se pune frisca falsa obtinuta din albusurile batute spuma cu zahar si zahar vanilat.


Savarinele se servesc imediat.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor Prajitura snikers Cozonac moldovenesc

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura frageda cu branza si capsuni

picnicul bucatarasilor Aceasta reteta rapida si delicioasa e numai buna pentru un picnic alaturi de bucatarasi. Recent am...

Desert prajitura frageda cu branza si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii