Savarina cu pesmet

Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce compozitia se albeste. Separat se bat si albusurile si se amesteca in galbenusuri. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri pesmet fin
  • Pentru sirop:
  • 120 gr zahar
  • 1
  • 5 pahare apa
  • 2 linguri rom

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce compozitia se albeste. Separat se bat si albusurile si se amesteca in galbenusuri. Se pune apoi pesmetul si se unge forma de savarina cu unt. Se toarna compozitia si se introduce in cuptorul cald. Dupa ce s-a copt, se rastoarna savarina si se toarna peste ea siropul cu rom si se lasa sa se raceasca.


Se serveste garnisita cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Prajitura snikers

Prajituri simple

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

Bougatsa este o delicioasă plăcintă grecească, umplută cu o cremă delicioasă de griș. Pentru această Bougatsa -...

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise