Savarina cu pesmet

Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce compozitia se albeste. Separat se bat si albusurile si se amesteca in galbenusuri. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri pesmet fin
  • Pentru sirop:
  • 120 gr zahar
  • 1
  • 5 pahare apa
  • 2 linguri rom

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce compozitia se albeste. Separat se bat si albusurile si se amesteca in galbenusuri. Se pune apoi pesmetul si se unge forma de savarina cu unt. Se toarna compozitia si se introduce in cuptorul cald. Dupa ce s-a copt, se rastoarna savarina si se toarna peste ea siropul cu rom si se lasa sa se raceasca.


Se serveste garnisita cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Prajitura snikers

Prajituri simple

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole verde scazuta cu praz si marar

mancare de post

Fasole verde scazuta cu praz si marar
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa