Savarina cu pesmet

Galbenusurile se freaca spuma cu cinci linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul, sare si un plic de zahar vanilat. In compozitie se adauga albusuril

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de pesmet
  • sare
  • zahar vanilat
  • 3 linguri de zahar tos
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingura de rom
  • frisca
  • gem

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca spuma cu cinci linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul, sare si un plic de zahar vanilat. In compozitie se adauga albusurile batute spuma tare si se omogenizeaza bine. Aluatul se pune in forme speciale de savarina care se coc in cuptor. Dupa ce s-au racit, se taie capacele, se insiropeaza cu sirop de zahar cu rom. Se umplu apoi savarinele cu frisca, se acopera cu capacelele si se pune deasupra gem de capsuni.


Se tin la rece pana la servire.

Alte retete de dulciuri:

Tort cu piersici Turta dulce Cozonac moldovenesc

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca