Savarina delicioasa cu pesmet

Pentru savarina cu pesmet se freaca galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si cresc ca o crema. Se adauga pesmetul fin cernut, faina si la urma spuma de la cinci albusuri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pesmet
  • 1 lingura rasa de faina
  • unt pentru uns forma
  • Pentro sirop:
  • 1 pahar cu apa
  • 150 g zahar
  • 2 linguri rom
  • Frisca
  • 1 lingura marmelada de caise.

Mod de preparare

Pentru savarina cu pesmet se freaca galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si cresc ca o crema. Se adauga pesmetul fin cernut, faina si la urma spuma de la cinci albusuri. Se unge forma de savarina cu unt, se presara cu faina, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit. In acest timp se face un sirop potrivit de legat dintr-un pahar de apa si 150 g zahar, la care se adauga, dupa ce siropul s-a mai racorit, si rom dupa gust. Cand savarina este coapta, se scoate din forma, se stropeste cu siropul cu rom, repetand aceasta operatie de 2 — 3 ori, pana ce savarina este bine imbibata. Se mai da cateva minute la cuptor. Dupa ce prajitura s-a racit, se intinde deasupra un strat subtire de marmelada de caise, iar golul din mijloc se umple cu frisca batuta. Savarina cu pesmet se poate coace in forme mici, dupa numarul persoanelor.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...