Savarinele se prepara rapid. Aveti nevoie de zahar, oua, pesmet, apa si frisca.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga pesmetul si se amesteca bine. Se pun albusurile batute spuma si se toarna compozitia in forme de savarina tapetate cu faina. Se lasa la copt, in cuptorul incins 25-30 de minute. In timpul acesta se prepara siropul din zahar, apa si coaja rasa de lamaie. Se insiropeaza fiecare savarina in parte, apoi se garnisesc cu un strat de gem de visine si frisca.
Se servesc imediat.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Tiramisu
Tort diplomat
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa