Savarine

Savarinele se prepara rapid. Aveti nevoie de zahar, oua, pesmet, apa si frisca.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pesmet alb
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 125 gr zahar
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru garnitura:
  • 500 gr frisca
  • gem de visine

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga pesmetul si se amesteca bine. Se pun albusurile batute spuma si se toarna compozitia in forme de savarina tapetate cu faina. Se lasa la copt, in cuptorul incins 25-30 de minute. In timpul acesta se prepara siropul din zahar, apa si coaja rasa de lamaie. Se insiropeaza fiecare savarina in parte, apoi se garnisesc cu un strat de gem de visine si frisca.


Se servesc imediat.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Tiramisu
Tort diplomat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Îmi place să gătesc la cuptor, în pungă, deoarece mâncarea se face foarte ușor și este oarecum...

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca