Savarine

Savarinele se prepara rapid. Aveti nevoie de zahar, oua, pesmet, apa si frisca.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pesmet alb
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 125 gr zahar
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru garnitura:
  • 500 gr frisca
  • gem de visine

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga pesmetul si se amesteca bine. Se pun albusurile batute spuma si se toarna compozitia in forme de savarina tapetate cu faina. Se lasa la copt, in cuptorul incins 25-30 de minute. In timpul acesta se prepara siropul din zahar, apa si coaja rasa de lamaie. Se insiropeaza fiecare savarina in parte, apoi se garnisesc cu un strat de gem de visine si frisca.


Se servesc imediat.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Tiramisu
Tort diplomat

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa