Semiluna cu branza feta

Amestecam faina cu praful de copt, adaugam ouale batute, sarea, mararul maruntit, uleiul, iaurtul, smantana si le framantam bine. Adaugam maslinele st

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 35 dkg faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 ou
  • 1 legatura de marar
  • 1 dl ulei
  • 12 dkg margarina topita
  • Jumate de cutie mica de iaurt natur
  • Jumate de cutie mica de smantana
  • 15 buc masline
  • 20 dkg branza feta
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • Chimen si susan pentru decor

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt, adaugam ouale batute, sarea, mararul maruntit, uleiul, iaurtul, smantana si le framantam bine. Adaugam maslinele stoarse si maruntite si sfaramam deasupra branza feta si framatam din nou. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, la doua degete grosime. Formam semilune. Le pozitionam in tavi captusite cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou batut. Presaram cu susan si chimen din abundenta. Le coacem in cuptorul pre-incalzit jumatate de ora.
Alte prajituri recomandate

Prajitura de branza

Tarta cu fructe

Torturi cu capsuni

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...