Spirala cu urda

Spirala cu urda este o prajitura delicioasa traditionala. Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT
  • 300 g faina
  • 1 lingura unt
  • 1 praf de copt
  • 100 ml apa calduta
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri de zahar
  • UMPLUTURA
  • 500 g urda
  • coaja de portocala
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar pudra
  • zahar vanilat
  • UNS
  • 30 g unt topit
  • 1 ou

Mod de preparare

Spirala cu urda este o prajitura delicioasa traditionala. Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul la temperatura camerei si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider 30 minute.

UMPLUTURA-batem ouale bine, adaugam urda, coaja de portocala rasa, zaharul si amestecam bine.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire. Taiem fasii de cca 8 cm latime. Pe fiecare fasie adaugam pe mijloc compozitia de urda si unim marginile.

Asezam in tava unsa cu unt formand spirala incepand din mijlocul tavii.

Ungem spirala cu urda cu putin unt topit si dam tava la cuptor pentru cca 25 min, scoatem tava o ungem cu oul batut si dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....

Gulas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca