Tarta cu bezea

Se freaca untul cu 120 gr zahar si cu galbenusurile. Se adauga faina. Se face un aluat, din care se intinde o foaie cat tava. Se pune la copt. Se tine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 350 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • dulceata

Mod de preparare

Se freaca untul cu 120 gr zahar si cu galbenusurile. Se adauga faina. Se face un aluat, din care se intinde o foaie cat tava. Se pune la copt. Se tine jumatate de ora. In acest timp se bat albusurile spuma, imrpeuna cu restul de zahar, ca pentru bezele. Se scoate tava, se unge foaia cu dulceata, marmelada sau gem, se intinde apoi albusul batut deasupra, de grosime egala si se mai da la cuptor inca o jumtatate de ora, pana cand se intareste si se rumeneste putin bezeaua. Cand se scoate din cuptor, se taie imediat in patrate, cu un cutit trecut prin apa fierbinte.


Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Rețetă de mousse de căpșuni cu iaurt: Desert ușor și răcoritor

Descoperă alaturi de Andra Mihail rețeta delicioasă de mousse de căpșuni cu iaurt, un desert ușor și răcoritor...

Rețetă de mousse de căpșuni cu iaurt: Desert ușor și răcoritor
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise