Tarta cu bezea

Se freaca untul cu 120 gr zahar si cu galbenusurile. Se adauga faina. Se face un aluat, din care se intinde o foaie cat tava. Se pune la copt. Se tine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 350 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • dulceata

Mod de preparare

Se freaca untul cu 120 gr zahar si cu galbenusurile. Se adauga faina. Se face un aluat, din care se intinde o foaie cat tava. Se pune la copt. Se tine jumatate de ora. In acest timp se bat albusurile spuma, imrpeuna cu restul de zahar, ca pentru bezele. Se scoate tava, se unge foaia cu dulceata, marmelada sau gem, se intinde apoi albusul batut deasupra, de grosime egala si se mai da la cuptor inca o jumtatate de ora, pana cand se intareste si se rumeneste putin bezeaua. Cand se scoate din cuptor, se taie imediat in patrate, cu un cutit trecut prin apa fierbinte.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...