Tarta cu bezea

Se freaca untul cu 120 gr zahar si cu galbenusurile. Se adauga faina. Se face un aluat, din care se intinde o foaie cat tava. Se pune la copt. Se tine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 350 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • dulceata

Mod de preparare

Se freaca untul cu 120 gr zahar si cu galbenusurile. Se adauga faina. Se face un aluat, din care se intinde o foaie cat tava. Se pune la copt. Se tine jumatate de ora. In acest timp se bat albusurile spuma, imrpeuna cu restul de zahar, ca pentru bezele. Se scoate tava, se unge foaia cu dulceata, marmelada sau gem, se intinde apoi albusul batut deasupra, de grosime egala si se mai da la cuptor inca o jumtatate de ora, pana cand se intareste si se rumeneste putin bezeaua. Cand se scoate din cuptor, se taie imediat in patrate, cu un cutit trecut prin apa fierbinte.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de legume cu carne de porc

Au trecut zilele toride de vara si au sosit zilele ploioase si racoroase. Ce merge mai bine decat o tocanita cu carne si...

Tocanita de legume cu carne de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca