Tarta cu crema de ciocolata este delicioasa si foarte usor de preparat. Trebuie sa faceti un aluat de tarta cu faina, unt, oua si lapte.
Tarta cu crema de ciocolata este delicioasa si foarte usor de preparat. Trebuie sa faceti un aluat de tarta. Se mixeaza untul cu zaharul, esenta, sarea si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Intr-un vas pe foc, se amesteca laptele si smantana si se aduc la temperatura de fierbere. Se da deoparte vasul, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se topeste. Se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de rom. Peste ele se toarna crema fierbinte, adaugata in fir subtire si mixand in continuare.
Se intinde aluatul in strat subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura si se coace in cuptorul bine incins, timp de 20-25 minute. Tarta se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi taiata si servita.
Tarta cu crema de ciocolata se poate decora cu fulgi de ciocolata si frunze proaspete de menta.
Pentru prepararea tartei cu ciocolata ar fi utila tava Aida de la Kitchenshop.
Reteta o vazusem mai demult la tv...mi s-a parut interesant si pot spune ca e atit de buna si satioasa.Merge de minune ptr...
Omleta cu cartofi prajiti si mozzarella ( la cuptor)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj