Pentru aceasta tarta aveti nevoie de faina, cacao, zahar pudra, unt, oua, gem de visine, gelatina si esenta de vanilie.
Faina se amesteca cu cacaua, oul, untul, zaharul, un praf de sare si trei linguri de apa. Se amesteca si se lasa la frigider 30 de minute. Se topeste gelatina in 50 ml apa, apoi se amesteca cu gemul si esenta de vanilie. Se opreste o treime de de aluat, iar restul se intinde o foaie de 5 mm grosime si se asaza intr-o forma de tarta, unsa si tapetata. Se intinde compozitia de gem. Din treimea de aluat se intinde o foaie subtire, se taie fasii si se asaza in grilaj, peste tarta. Se introduc in cuptor si se lasa 45 de minute.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Placinta cu mere
Ciocolata de casa
Cu dedicatie iubitorilor de nuci coapte, are un gust intens, iar in combinatie cu foile de bezea si crema de vanilie este pur...
Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coaptePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura