Tarta cu lamaie

Tarta cu lamaie este o prajitura delicioasa pentru care aveti nevoie de biscuiti digestivi, unt, lamaie, gelatina, oua si frisca. Este o reteta de tarta delicioasa si usoara, racoritoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt topit
  • 1 plic praf de crema instant cu gust de lamaie+250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 4 lamai
  • 100 g zahar tos
  • esenta de lamaie
  • 200 ml apa
  • 1/2 plic gelatina granule

Mod de preparare

Biscuitii se faramiteaza in blender sau cu ajutorul unui facalet. Peste ei se toarna untul topit si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort cu inel detasabil de 24 cm si se apasa bine cu mana sau cu spatele unei linguri. Se da tava la frigider pentru 20 de minute.
Separat intr-un bol se amesteca praful de crema cu 250 ml de lapte rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza bine si se da din nou la frigider.
Intr-o craticioara punem la fiert apa si zaharul pana cand se obtine un sirop consistent. Spalam bine de tot lamaile, le taiem felii subtiri si le adaugam in craticioara cu sirop. Din acest moment, mai fierbem siropul cu lamaile timp de 10 minute. Scoatem feliile de lamaie din sirop si le punem pe o farfurie.
Hidratam gelatina in cateva linguri de apa.
Lasam siropul sa se raceasca 10 minute, dupa care adaugam gelatina hidratata. Lasam totul sa se raceasca complet.
Scoatem forma de tort din frigider, asezam peste frisca feliile de lamaie scoase din sirop, iar peste ele turnam cu grjia siropul racit amestecat cu gelatina. Dam la frigider cateva ore, sau cel mai bine lasam peste noapte. Este gata atunci cand deasupra tartei se formeaza un jeleu consistent.


Tarta cu lamaie se serveste rece, alaturi de o ceasca de ceai.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu sana si fructe de toamna

Intr-o seara rece, chiar friguroasa, cum ar fi sa coaceti niste cornuri pufoase, delicioase, cu fructe de toamna? Va spun eu,...

Desert cornuri cu sana si fructe de toamna
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca