Tarta cu lamaie

Tarta cu lamaie este o prajitura delicioasa pentru care aveti nevoie de biscuiti digestivi, unt, lamaie, gelatina, oua si frisca. Este o reteta de tarta delicioasa si usoara, racoritoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt topit
  • 1 plic praf de crema instant cu gust de lamaie+250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 4 lamai
  • 100 g zahar tos
  • esenta de lamaie
  • 200 ml apa
  • 1/2 plic gelatina granule

Mod de preparare

Biscuitii se faramiteaza in blender sau cu ajutorul unui facalet. Peste ei se toarna untul topit si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort cu inel detasabil de 24 cm si se apasa bine cu mana sau cu spatele unei linguri. Se da tava la frigider pentru 20 de minute.
Separat intr-un bol se amesteca praful de crema cu 250 ml de lapte rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza bine si se da din nou la frigider.
Intr-o craticioara punem la fiert apa si zaharul pana cand se obtine un sirop consistent. Spalam bine de tot lamaile, le taiem felii subtiri si le adaugam in craticioara cu sirop. Din acest moment, mai fierbem siropul cu lamaile timp de 10 minute. Scoatem feliile de lamaie din sirop si le punem pe o farfurie.
Hidratam gelatina in cateva linguri de apa.
Lasam siropul sa se raceasca 10 minute, dupa care adaugam gelatina hidratata. Lasam totul sa se raceasca complet.
Scoatem forma de tort din frigider, asezam peste frisca feliile de lamaie scoase din sirop, iar peste ele turnam cu grjia siropul racit amestecat cu gelatina. Dam la frigider cateva ore, sau cel mai bine lasam peste noapte. Este gata atunci cand deasupra tartei se formeaza un jeleu consistent.


Tarta cu lamaie se serveste rece, alaturi de o ceasca de ceai.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...