a) Aluat: 1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma. 2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua. 3. Mixam mai departe. 4. Faina
a) Aluat:
1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma.
2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua.
3. Mixam mai departe.
4. Faina o amestecam cu cocos si praf de copt,
apoi adaugam cite o lingura la amestecul de oua.
5. Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.
6. Turnam aluatul in tava si dam in cuptorul preincalzit la 170°C.
7. Dupa ce bagam tava, coborim temperatura la 160°C, timp de 25 minute.
8. Lasam la racit pe un gratar.
9. Pensulam mijlocul tartei cu gem fierbinte.Lasam la racit/uscat.
9. Dupa racirea completa, repartizam tarta pe platoul care va fi servita.
b) Umplutura:
1. Fierbem 200 ml din sucul de fructul pasiunii la foc usor, timp de 2 minute impreuna gelatina.
2. Sucul rece, il amestecam cu zahar dupa gust pina nu se mai simt cristalele de zahar.
3. Sucul cu gelatina il adaugam la sucul rece si amestecam.
4. Lasam vreo 10 minute la racorit complet.
5. Turnam in adincitura tartei. Lasam la inchegat.
(Pastram vreo 2-3 linguri de suc deoparte)
c) Decorare:
1. Se poate decora cu fructe.
2. Pentru a avea un luciu frumos, pensulati fructele cu sucul gelatinat.
(cele 2-3 linguri puse deoparte)
3. Batem frisca cu zaharul vanilat.
4. Decoram dupa plac.
Reteta propusa de MAYA.
I se spune cordon rosu datorita umpluturii de ardei rosu si rosie;probabil in restaurantele din Franta sunt mai cu aspect dar...
Cordon rougePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura