Tarta cu maracuia

a) Aluat: 1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma. 2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua. 3. Mixam mai departe. 4. Faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 90 g faina
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 90 g unt moale
  • dar nu cald
  • 30 g cocos razuit
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 500 ml suc de fructul pasiunii
  • zahar dupa gust
  • 1 lingura gem de culoare galbena
  • Ornament:
  • frisca
  • 1 zahar vaniliat
  • fructe
  • gelatina

Mod de preparare

a) Aluat:

1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma.

2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua.

3. Mixam mai departe.

4. Faina o amestecam cu cocos si praf de copt,

apoi adaugam cite o lingura la amestecul de oua.

5. Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.

6. Turnam aluatul in tava si dam in cuptorul preincalzit la 170°C.

7. Dupa ce bagam tava, coborim temperatura la 160°C, timp de 25 minute.

8. Lasam la racit pe un gratar.

9. Pensulam mijlocul tartei cu gem fierbinte.Lasam la racit/uscat.

9. Dupa racirea completa, repartizam tarta pe platoul care va fi servita.

b) Umplutura:

1. Fierbem 200 ml din sucul de fructul pasiunii la foc usor, timp de 2 minute impreuna gelatina.

2. Sucul rece, il amestecam cu zahar dupa gust pina nu se mai simt cristalele de zahar.

3. Sucul cu gelatina il adaugam la sucul rece si amestecam.

4. Lasam vreo 10 minute la racorit complet.

5. Turnam in adincitura tartei. Lasam la inchegat.

(Pastram vreo 2-3 linguri de suc deoparte)

c) Decorare:

1. Se poate decora cu fructe.

2. Pentru a avea un luciu frumos, pensulati fructele cu sucul gelatinat.

(cele 2-3 linguri puse deoparte)

3. Batem frisca cu zaharul vanilat.

4. Decoram dupa plac.

Reteta propusa de MAYA.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa