Tarta cu maracuia

a) Aluat: 1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma. 2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua. 3. Mixam mai departe. 4. Faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 90 g faina
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 90 g unt moale
  • dar nu cald
  • 30 g cocos razuit
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 500 ml suc de fructul pasiunii
  • zahar dupa gust
  • 1 lingura gem de culoare galbena
  • Ornament:
  • frisca
  • 1 zahar vaniliat
  • fructe
  • gelatina

Mod de preparare

a) Aluat:

1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma.

2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua.

3. Mixam mai departe.

4. Faina o amestecam cu cocos si praf de copt,

apoi adaugam cite o lingura la amestecul de oua.

5. Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.

6. Turnam aluatul in tava si dam in cuptorul preincalzit la 170°C.

7. Dupa ce bagam tava, coborim temperatura la 160°C, timp de 25 minute.

8. Lasam la racit pe un gratar.

9. Pensulam mijlocul tartei cu gem fierbinte.Lasam la racit/uscat.

9. Dupa racirea completa, repartizam tarta pe platoul care va fi servita.

b) Umplutura:

1. Fierbem 200 ml din sucul de fructul pasiunii la foc usor, timp de 2 minute impreuna gelatina.

2. Sucul rece, il amestecam cu zahar dupa gust pina nu se mai simt cristalele de zahar.

3. Sucul cu gelatina il adaugam la sucul rece si amestecam.

4. Lasam vreo 10 minute la racorit complet.

5. Turnam in adincitura tartei. Lasam la inchegat.

(Pastram vreo 2-3 linguri de suc deoparte)

c) Decorare:

1. Se poate decora cu fructe.

2. Pentru a avea un luciu frumos, pensulati fructele cu sucul gelatinat.

(cele 2-3 linguri puse deoparte)

3. Batem frisca cu zaharul vanilat.

4. Decoram dupa plac.

Reteta propusa de MAYA.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Galette cu capsuni

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...

Desert tarta Galette cu capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii