Tarta cu mascarpone, menta si fructe de padure este o tarta potrivita sezonului calduros. Prepar-o cu: faina, oua, fructe de padure.
Tarta cu mascarpone, menta si fructe de padure se prepara astfel: punem intr-un vas faina trecuta prin sita, facem o gaura in mijloc. Peste faina se pune doua oua si untul zdrobit. Aluatul mai cere 2 linguri de apa si un varf de cutit de sare. Se framanta un aluat si il punem la frigider peste zi ca sa fie fraged. Se unge o tava de tarta cu diametrul de 26 cm, si intindem aluatul cu mana. Nu va speriati de cantitatea aluatului, este exact ce-i trebuie acestei tarte. Se acopera aluatul cu o foaie de copt si se pun si niste paste, nu inainte sa intep foarte foarte bine aluatul pe toata suprafata. Dam la cuptor pentru 25 minute la 180 grade, apoi am scos foaia de copt si pastele si am bagat tare 200 grade pentru inca 10 -15 minute.
Crema
Se amesteca cu lingura de lemn mascarpone cu zaharul pudra vanilat (1 pachet), zaharul cristal si siropul concentrat de menta. Se lasa putin la frigider si apoi se orneaza aluatul de tarta cu crema de mascarpone, murele si zmeura.
Sursa acestei retete: dulcegarii culinare
Alte retete recomandate
Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj