Tarta cu mere si branza

Tarta cu mere este una din cele mai populare retete de tarte, de pe culinar.ro. Pentru prepararea ei aveti nevoie de faina, mere, zahar, unt, vin alb, branza de vaci, iaurt si amidon.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 150 gr unt
  • zahar
  • sare
  • 4 mere
  • 200 ml vin alb
  • sucul de la o lamaie
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 2 linguri zahar pudra
  • 350 gr branza de vaci
  • 150 gr iaurt
  • 2 linguri amidon
  • scortisoara

Mod de preparare

Tarta cu mere este una din cele mai populare retete de tarte. Pentru prepararea acestei tarte cu fructe se framanta un aluat din 125 gr unt, sare, faina, 2 linguri apa rece si se infasoara in folie, dupa care se lasa la frigider 30 minute. Se decojesc merele si se taie felii subtiri. Se da in clocot vinul cu jumatate dinc antitatea de suc de lamaie, apoi se toarna peste mere si se lasa la racit. Se intinde o foaie de aluat si se asaza intr-o forma de tarta unsa. Se separa ouale, se bate albusul cu zahar pudra. Se lasa merele la scurs. Se amesteca branza de vaci cu iaurtul, galbenusul, restul de suc de lamaie si amidon. Se inglobeaza albusul batut si se asaza crema pe blat. Deasupra se incrusteaza felii de mere, in evantai. Se presara 25 gr fulgi de unt si se coace tarta la cuptor 40-45 minute.


Tarta cu mere si branza se serveste presarata cu scortisoara.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide