Tarta cu must si branza dulce

Tarta cu must si branza dulce este o bijuterie de toamna. Aceasta reteta de tarta are un aspect deosebit dar si un gust pe masura. Tarta cu crema fina de branza este foarte buna daca folositi must proaspat stors, dar o puteti pregati si cu piure de fructe in loc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 225 g faina
  • 100 g unt
  • 2linguri de zahar vanilat cu scortisoara
  • 1 ou
  • 1 lingura apa rece
  • 1 praf de sare
  •  
  • Pentru crema1:
  • 500 ml de must proaspat
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 1 lingura rasa de gelatina
  • zahar - facultativ si numai daca este cazul
  •  
  • Pentru crema2:
  • 250 de grame de branza dulce grasa (pachetul ala in staniol albastru)
  • 450 de ml de lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingura rasa de gelatina

Mod de preparare

Preparare aluat pentru tarta:

Intr-un bol mixam untul cu zaharul,adaugam oul,apa rece,iar la sfarsit faina cernuta,sarea si amestacam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste.
Invelim aluatul obtinut intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru 25- 30 minute.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita pe care o asezam peste forma de tarta unsa in prealabil cu unt. Asezam peste aluat o foaie de hartie pentru copt si umplem suprafata cu bile speciale pentru cuptor sau boabe de fasole pentru ca forma de tarta sa se pastreze in timpul coacerii.  Se da la cuptor pana e aurie si coapta, la 170 de grade.

Cremele:

1.Se pune mustul la fiert. Se hidratetaza gelatina cu 2 linguri de apa rece. Se dizolva budinca in putina apa rece si se fierbe cu mustul pana se ingroasa, se trage de pe foc. Se gusta, daca se doreste mai dulce se adauga zahar. Se dizolva gelatina hidratata direct in compozitia calda de must.

2.Se pun 400 de ml. de lapte la fiert. Se pune gelatina la hidratat cu 2 linguri de apa rece. Se dizolva budinca si zaharul in 50 de ml. de lapte si se adauga peste cel care fierbe. Se amesteca cu grija pana se ingroasa. Se adauga branza de vaci si se mixeaza pana se dizolva in budinca feirbinte si devine foarte fina. Se incorporeaza gelatina in compozitia calda, inca.

Se procedeaza ca la orice "zebra", punand la mijlocul crustei, alternativ, cantitati egale din ambele compozitii caldute. Se da la rece cateva ore pana se leaga bine.

Reteta de tarta cu must si branza a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.


Serviti tarta cu must si crema de branza de la rece. O puteti pregati si cu piure de fructe sau dulceata in loc de must.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca