Tarta cu pere si migdale

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele foarte bine si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Perele taiate felii se stropesc cu zeama de lam

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zhar
  • un ou
  • Umplutura; 700 g pere felii
  • o budinca de vanilie praf
  • 300 ml pate
  • 75 g migdale
  • esenta de migdale
  • 3 oua

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele foarte bine si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Perele taiate felii se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierbe budinca cu laptele si cu 5 linguri zahar. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu migdalele macinate si cu putina esenta de migdale. Se bat spuma cele 3 oua si se amesteca cu budinca rece. Peste aluat se pun perele, budinca si apoi se pune tarta la copt 60-70 min. Se taie rece.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa