Tarta cu pere si migdale

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele foarte bine si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Perele taiate felii se stropesc cu zeama de lam

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zhar
  • un ou
  • Umplutura; 700 g pere felii
  • o budinca de vanilie praf
  • 300 ml pate
  • 75 g migdale
  • esenta de migdale
  • 3 oua

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele foarte bine si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Perele taiate felii se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierbe budinca cu laptele si cu 5 linguri zahar. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu migdalele macinate si cu putina esenta de migdale. Se bat spuma cele 3 oua si se amesteca cu budinca rece. Peste aluat se pun perele, budinca si apoi se pune tarta la copt 60-70 min. Se taie rece.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!