Tarta cu prune

Se face un aluat sfaramicios, se lasa sa se odihneasca 1 ora si se intinde o foaie groasa de 5 mm care se pune apoi in tava unsa cu unt. Se inteapa c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana
  • 75 gr zahar
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr prune
  • 100 gr zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Se face un aluat sfaramicios, se lasa sa se odihneasca 1 ora si se intinde o foaie groasa de 5 mm care se pune apoi in tava unsa cu unt. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se spala prunele, se scot samburii, se taie in jumatate si se acopera aluatul cu ele. Se pudreaza cu zahar amestecat cu scortisoara si se da tarta la cuptor, la foc potrivit, timp de 40 de minute sa se coaca.

Se scoate tarta din tava si se mai pudreaza cu putin zahar. Alte retete de dulciuri:

Tarta cu caise

Tarta cu branza dulce si capsuni

Tarta cu mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...