Tarta cu prune de toamna

Tarta cu prune este o reteta de tarta cu fructe de toamna, o tarta cu aluat fraged si umplutura generoasa de prune, bineinteles acompaniata de scortisoara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat de tarta:
  • Ou - 1 buc
  • Zahar - 50 gr
  • Lapte - 2 lg
  • faina - 250 gr
  • unt - 125 gr
  •  
  • pentru umplutura:
  • prune - 300 gr
  • unt - 50gr
  • zahar pudra - 2 linguri
  • scortisoara - un praf
  • esenta vanilie - 1 picatura

Mod de preparare

Intr-un bol vom adauga toate ingredientele si vom framanta usor cu degetele pana se incorporeaza faina cu restul de ingrediente si compozitia devine nisipoasa.

Daca ti se pare ca aluatul nu se leaga atunci adaugi si lingura de lapte. Cand e gata il vom pune in folie si il dam la frigider pentru 30 minute.

Tava pentru tarta am uns-o cu putin unt pe masa de lucru presuram putina faina si intindem usor foaia cand credem ca e gata intinsa sucim aluatul pe sucitor si o asezam frumusel in tavita vom elimina surplusul o intepam cu furculita pe toata suprafata ca sa se coaca uniform.

Prunele au fost spalate si taiate in felii le vom aseza in tava cat de frumos putem, din unt si zahar am facut un sos pe care l-am turnat pestre prune sosul fiind fierbinte. Cuptorul e pregatit asa ca vom da tarta la cuptor pentru 25-30 minute la foc potrivit.


Tarta cu prune de toamna merge servita cu o cupa de inghetata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata hawaiana

Am vazut-o pe un site cu reţete de vară şi am încercat-o din curiozitate! Verdict final: deosebit de bună!!!

Salata hawaiana
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca