Tarta cu prune si scortisoara

Se face un amestec din lapte, drojdie si putin zahar. Se lasa sa creasca si apoi se amesteca cu faina, sare, untul moale, oul si zaharul. Aluatul se p

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat: 30 g drojdie
  • 100 ml lapte caldut
  • 50 g zahar
  • 300 g faina
  • sare
  • 50 g unt moale
  • un ou
  • 2 kg prune
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Se face un amestec din lapte, drojdie si putin zahar. Se lasa sa creasca si apoi se amesteca cu faina, sare, untul moale, oul si zaharul. Aluatul se pune intr-un castron acoperit si se lasa 35-40 min la dospit. Se intinde apoi in tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina. Prunele se spala, se taie jumatati si se scoate simburele. Se asaza prunele pe aluat, se presara cu zahar vanilat si scortisoara dupa gust. Se mai lasa 20 min si apoi se pune la copt. Se coace la foc potrivit 45-50 min. Rece, se pudreaza cu zahar vanilat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca