Tarta cu rubarba si cirese

• mixati in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • faina 200 g
  • unt moale 100 g
  • lapte 3 linguri
  • oua 1 buc
  • zahar 1 lingura
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • rubarba 600 g
  • cirese fara samburi 500 g
  • zahar gelifiant 150 g
  • gelatina granulata 1 lingura
  • scortisoara 1 lingurita
  • unt 50 g

Mod de preparare

• mixati in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale. Folositi paleta pentru aluat si spatula pentru curatarea marginii vasului.
• inveliti aluatul in folie de plasctic si lasati-l la frigider 15 minute
• presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta cu fund detasabil, pe care ati uns-o inainte cu unt si ati tapetat-o cu faina
• taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini indepartati hartia de copt cu boabele de fasole, intepati aluatul cu furculita si mai coaceti inca 10 minute
• intre timp, spalati rubarba si taiati capetele, apoi taiati-o in felii de 2 cm
• puneti rubarba intr-o tigaie incapatoare, adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza usor, amestecand din cand in cand
• adaugati untul si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie
• la final adaugati ciresele si mai lasati sa fiarba 5 minute
• opriti focul si lasati sa se raceasca putin
• adaugati gelatina hidratata in apa rece si amestecati usor pana se dizolva
• la final, amestecati in fructe si scortisoara si turnati compozitia peste blatul de tarta
• lasati tarta la frigider cel putin 2 ore
• puteti orna cu frisca si frunzulite de menta.

Savurati!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gofre cu visine

Ador aparatul de gofre Duraceramic Breville pe care l-am castigat la un concurs cu ceva timp in urma, asa ca l-am pus la...

Desert gofre cu visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca