Tarta cu visine

Se pregateste un aluat pentru tarte dulci. Se curata de samburi visinele, apoi se presara cu 150 gr zahar si se lasa la scurs cateva ore. Se presara

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat pentru tarte dulci
  • Pentru umplutura:
  • 750 gr visine
  • 250 gr zahar
  • 2 oua
  • 100 gr miez de nuca
  • 50 gr pesmet alb
  • 30 gr unt
  • scortisoara

Mod de preparare

Se pregateste un aluat pentru tarte dulci. Se curata de samburi visinele, apoi se presara cu 150 gr zahar si se lasa la scurs cateva ore. Se presara aluatul de tarat cu pesmet, se asaza in el visinele si se toarna peste ele o compozitie formata din galbenusuri frecate cu zahar, amestecate apoi cu miezul de nuca, scortisoara si la urma albusurile batute spuma. Se amesteca cu putina zeama scursa de la visine si se toarna peste visinele din tarta. Se introduce tarta in cuptor si se lasa la copt, 30-40 de minute.


Cand e gata se lasa putin la racit, dupa care se poate pudra cu zahar vanilat. Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor Cozonac moldovenesc Ciocolata de casa

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi glazurate cu ciocolata

Cele mai pufoase si delicioase gogosi! :) Reteta de aluat pentru gogosi am luat-o de la Rocsi. Am facut mici modificari pe...

Gogosi glazurate cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii