Tarta cu visine si crema aromata

Tarta cu visine si crema aromata este racoritoare, delicioasa, o reteta de tarta perfecta pentru a scoate in valoare aroma visinelor.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta aveti nevoie de:
  • 250 gr faina 00
  • 50 gr zahar pudra
  • 125 gr unt
  • la temperatura camerei taiat cuburi
  • 1 ou batut usor
  • 1 vf de praf de copt (il amestecati in faina
  • in acest caz praful de copt se pune pt a fragezi aluatul nu a-l face
  • sa creasca))
  • coaja de  lamaie (sau alte arome: coaja de portocala
  • scortisoara
  • vanilie etc)
  • putin lapte (cam 2 linguri)
  •  
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 3 oua si 2 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 90 g amidon
  • cateva cuisoare
  • o bucatica nucsoara si/sau scortisoara (nu praf)
  • o steluta de anason
  • sau alte condimente...
  • coaja de la o lamaie
  • 700 g visine proaspete/ conservate ( sau alte fructe rosii)
  • 1 pliculet tort-gelee rosu (gelatina-glazura)

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea aluatului pentru tarta cu visine:

Intr-un castron cerneti faina si zaharul pudra, puneti deasupra untul si cu varful degetelor incepeti sa framantati usor pana obtineti consistenta pesmetului. Puneti coaja de lamaie (sau alta aroma) si amestecati bine, apoi adaugati ouale si laptele si alestecati atat cat sa puteti face o bila din aluat, nu framantati mai mult! Inveliti aluatul intr-o folie si dati la frigider cel putin 1/2 ora.

Intindeti o foaie pe care o asezati apoi intr-o tava rotunda de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati putin din marginile aluatului. Intepati blatul si asezati deasupra o bucata de hartie de copt sau folie de aluminiu peste care puneti o greutate (boabe de fasole, orez etc).  Coaceti blatul la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 20 minute apoi indepartati hartia de copt si greutatea si mai coaceti timp de 25-30 min la 160 gr, in partea inferioara a cuptorului, pana cand blatul se aureste. Cand e racit cu o foarfeca sau un cutit de paine taiati cu grija marginile ramase.

Intre timp preparati crema pentru tarta:

Dati la fiert intr-o cratita cu capac 3/4 din cantitatea de lapte impreuna cu coaja de lamaie, condimentele si untul.

Cand laptele fierbe stingeti focul si lasati acoperit. Separat dizolvati amidonul cu restul de lapte. Bateti ouale si galbenusurile, incorporati zaharul si mai bateti, apoi turnati in fir laptele fierbinte mestecand energic pentru ca sa nu apara cocoloase. La sfarsit incorporati amidonul dizolvat si puneti pe foc amestecand continuu. Cand crema se leaga si cade greu de pe lingura (la primele clocote) stingeti focul si turnati-o intr-o tava de metal pentru a se raci mai repede.

Cand crema e rece puneti-o intr-un posh si umpleti blatul (mai inalt spre margini si mai jos in mijloc). In mijloc puneti fructele scurse de suc. Preparati gelatina glazura si turnati-i peste fructe. Gata!

Reteta de tarta cu visine si crema aromata a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Serviti tarta cu visine si crema oricand va este pofta de ceva bun cu fructe proaspete.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de nuca si zmeura

Asta e prajitura a doua din categoria ''pentru prietena mea la aniversare''....Imi place crema de nuca si zmeura,asa ca am...

Prajitura cu crema de nuca si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii