Tarta de ciocolata

1. Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste firmiturile de biscuiti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru circa 15 portii
  • Blatul: 20 biscuiti Digestive
  • 2 linguri zahar
  • 125 g unt sau margarina
  • Umplutura de ciocolata: 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 4 dl smintina de frisca
  • 400 g ciocolata (inchisa la culoare)
  • 2 banane
  • Decor: felii de portocala

Mod de preparare

1. Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste firmiturile de biscuiti si se amesteca.

2. ”Aluatul” se preseaza intr-o forma cu margini detasabile, de circa 25 cm in diametru.

3. Se coace blatul circa 10 minute.

4. Galbenusurile si zaharul pentru umplutura se pun intr-o cratita. pe foc mic. Se adauga coaja de portocala si 1 dl din smintina de frisca. Se fierbe la foc mic pina cind compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

5. Se fierbe restul de smintina (3 dl). Se ia cratita de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele mici. Se amesteca pina se obtine o crema fina.

6. In crema de ciocolata se adauga crema din galbenusuri, putin cite putin, amestecind continuu.

7. Se intinde un strat subtire din crema peste aluat, deasupra se pune un start din felii de banane, se toarna restul de crema deasupra.

8. Se lasa la frigider citeva ore sa se intareasca.

9. Se desface usor marginea formei si se garniseste tarta cu felii de portocala.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...