Tarta mascarpone cu afine

Blatul pufos de ciocolata cu arome de migdale, crema fina de mascarpone si fructele usor acrisoare formeaza o tarta absolut delicioasa!

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat de ciocolata:
  • -100 g fursecuri cu migdale (macinate)
  • -200 g ciocolata cu lapte sau amaruie (cum va place)
  • -100 g unt
  • -3 oua
  • -100 g zahar
  • -4-5 liguri suc de portocale
  •  
  • Compozitia de afine
  • -450 g afine
  • -80 g zahar pudra
  •  
  • Crema
  • -150 ml smantana
  • -250 g mascarpone
  • -50 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  •  
  • Ornat
  • -2 plicuri Tort Gelee rosu
  • -4 linguri zahar
  • -500 ml suc de afine
  • -200 ml frisca (facultativ)
  • In reteta originala este specificat doar un plic gelatina
  • 2 linguri zahar si 250 ml suc de afine; mie mi-a placut
  • ca fructele sa fie bine acoperite de gelatina
  • asa ca am dublat cantitatile.

Mod de preparare

Aceasta tarta se poate face si cu coacaze, asa cum specifica reteta originala, eu am facut-o cu afine pentru ca astea le aveam la indemana. Blatul iese pufos, chiar daca la ingrediente nu regasim praful de copt cu care suntem obisnuiti in general la blaturi. El creste foarte frumos. Din lipsa pricomigdalelor am folosit biscuiti integrali, insa sfatul meu este sa folositi neaparat fursecurile cu migdale. Blatul va avea o alta consistenta.

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge fundul unei forme de tort cu diametru de 26 cm. Se topeste ciocolata in unt, in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar iar apoi se toarna ciocolata topita si fursecurile zdrobite. Se bate albusul spuma, se pune deasupra compozitiei si se inglobeaza. Se aseaza compozitia in forma si se coace in partea de mijloc a cuptorului timp de 25-30 de minute.

Se scoate si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie, apoi se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu sucul de portocale.

Se prepara compozitia de afine, adica amestecam fructele spalate si scurse cu zaharul pudra.

Crema: se amesteca smantana cu mascarpone, zahar tos si zahar vanilat, apoi asezam pe blat dupa ce am pus in jurul acestuia inelul formei in care am copt.

Deasupra se aseaza compozitia de fructe.

Se prepara glazura de gelatina din praf Tort Gelee, zahar si suc de afine. Se da in fiert, apoi lasam putin sa se racoreasca si turnam peste fructe.
Punem la frigider si lasam sa se intareasca.

Se indeparteaza inelul din jurul tartei si se orneaza pe margini cu frisca batuta (cui ii place frisca).

Reteta de Tarta mascarpone cu afine a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.


Serviti tarta cu mascarpone si afine dupa ce a stat la rece. O puteti pregati si cu alte fructe.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa