Tarta mascarpone cu afine

Blatul pufos de ciocolata cu arome de migdale, crema fina de mascarpone si fructele usor acrisoare formeaza o tarta absolut delicioasa!

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat de ciocolata:
  • -100 g fursecuri cu migdale (macinate)
  • -200 g ciocolata cu lapte sau amaruie (cum va place)
  • -100 g unt
  • -3 oua
  • -100 g zahar
  • -4-5 liguri suc de portocale
  •  
  • Compozitia de afine
  • -450 g afine
  • -80 g zahar pudra
  •  
  • Crema
  • -150 ml smantana
  • -250 g mascarpone
  • -50 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  •  
  • Ornat
  • -2 plicuri Tort Gelee rosu
  • -4 linguri zahar
  • -500 ml suc de afine
  • -200 ml frisca (facultativ)
  • In reteta originala este specificat doar un plic gelatina
  • 2 linguri zahar si 250 ml suc de afine; mie mi-a placut
  • ca fructele sa fie bine acoperite de gelatina
  • asa ca am dublat cantitatile.

Mod de preparare

Aceasta tarta se poate face si cu coacaze, asa cum specifica reteta originala, eu am facut-o cu afine pentru ca astea le aveam la indemana. Blatul iese pufos, chiar daca la ingrediente nu regasim praful de copt cu care suntem obisnuiti in general la blaturi. El creste foarte frumos. Din lipsa pricomigdalelor am folosit biscuiti integrali, insa sfatul meu este sa folositi neaparat fursecurile cu migdale. Blatul va avea o alta consistenta.

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge fundul unei forme de tort cu diametru de 26 cm. Se topeste ciocolata in unt, in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar iar apoi se toarna ciocolata topita si fursecurile zdrobite. Se bate albusul spuma, se pune deasupra compozitiei si se inglobeaza. Se aseaza compozitia in forma si se coace in partea de mijloc a cuptorului timp de 25-30 de minute.

Se scoate si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie, apoi se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu sucul de portocale.

Se prepara compozitia de afine, adica amestecam fructele spalate si scurse cu zaharul pudra.

Crema: se amesteca smantana cu mascarpone, zahar tos si zahar vanilat, apoi asezam pe blat dupa ce am pus in jurul acestuia inelul formei in care am copt.

Deasupra se aseaza compozitia de fructe.

Se prepara glazura de gelatina din praf Tort Gelee, zahar si suc de afine. Se da in fiert, apoi lasam putin sa se racoreasca si turnam peste fructe.
Punem la frigider si lasam sa se intareasca.

Se indeparteaza inelul din jurul tartei si se orneaza pe margini cu frisca batuta (cui ii place frisca).

Reteta de Tarta mascarpone cu afine a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.


Serviti tarta cu mascarpone si afine dupa ce a stat la rece. O puteti pregati si cu alte fructe.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine

Ne place mult fisticul, aroma lui si m-am gandit sa il combin intr-un tort, cu un jeleu de visine. Pasta de fistic am...

Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca