Tarta rustica cu gem de piersici

Tarta rustica cu gem de piersici este o prajitura delicioasa cu gem, perfecta in sezonul rece. Tarta cu gem este simplu de facut si frageda.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat:
  • 200 g faina
  • 150 g unt rece
  • o lingura zahar
  • un ou
  • un praf de sare
  •  
  • umplutura:
  • 1 borcan gem de piersici
  • 2 buc nectarine
  • o lingurita scortisoara pudra
  • doua linguri nuca de cocos
  • o lingura pesmet alb

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam faina, zaharul si praful de sare ,adaugam untul taiat cubulete si oul, apoi framantam cu mana sau la robot pana rezulta un aluat nisipos.
Strangem usor aluatul cu ambele maini si ii dam forma rotunda, apoi il impachetam in folie si il tinem la rece minim 30 de minute.

In acest timp scoatem samburii nectarinelor pe care le taiem felii subtiri, apoi le pudram cu scortisoara.
Dupa ce aluatul s-a racit si intarit il intindem cu sucitorul pe blatul de lucru presarat cu putina faina.
Ii dam o forma rotunda ,apoi pe centrul foii intindem gemul de piersici, lasand o bordura de aluat neuns de 3-4 cm.
Peste gem intindem feliile de nectarine, presaram pesmetul alb si nuca de cocos ,apoi incepem sa ridicam marginile foii de aluat din loc in loc, fara a avea grija sa iasa chiar uniform.
Asezam tarta intr-o tava in care am pus o foaie de copt.
Coacem timp de 30 de minute, in cuptorul preincalzit.

Ma intereseaza functiile JAM si BAKE ale noului MultiCooker Philips !


Dupa racire, tarta rustica cu gem de piersici se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo

Haideti sa mai facem o prajitura delicioasa, sa mai incalzim diminetile reci de toamna si sa ne mai bucuram de amiezile...

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca