Tarta Tatin

Tarta Tatin este o reteta delicioasa de prajitura cu mere potrivita pentru zilele de post si nu numai.Pentru a face aceasta reteta de prajitura de post aveti nevoie de mere,margarina,scortisoara, faina si zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 350 g foietaj cumparat(eu am folosit morarita)
  • * 4 mere mari
  • * 100 g zahar
  • * 50 g margarina rama
  • * 1 lingurita scortisoara
  • * 1 lamaie

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se scot cotoarele, se taie felii mai groase si se stropesc cu zeama de lamaie.Merele se aseaza in forma de floare intr-o forma de tarta unsa cu margarina

Zaharul se amesteca cu scortisoara si se presara peste mere. Untul se taie cubulete mici si se pun deasupra, peste mere.

Tava se baga la cuptorul preincalzit pana se topeste zaharul si untul, se scoate tava si deasupra seaseaza foaia de aluat, apasand pe margini spre interior.

Se da tava la cuptor, la foc mediu pana se rumeneste deasupra.Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin apoi se rastoarna pe un platou!


Se pudreaza cu zahar vanilat.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...