Tarte cu fructe

Tartele cu fructe sunt un adevarat festin culinar. Blatul crocant de tarta completeaza perfect crema fina. Tartele cu fructe sunt un desert potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (se poate reduce o lingura)
  • un zahar vanilat
  • putin praf copt
  • 4 linguri de faina
  •  
  • Pentru crema:
  • 1/2 Lapte
  • 40 g amidon
  • 25-30 g zahar
  • 1/2 baston de vanilie
  • fructe

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, impreuna cu zaharul vanilat .

Galbenusurile se freaca/mixerul bine cu zaharul, apoi se amesteca bine(daca se face cu mixerul..pe treapta cea mai mica)albusurile spuma cu galbenusurile .

Se incorporeaza ,incet faina si praful de copt-eu am pus un vf. de cutit-(cu mixerul-la cea mai mica treapta).

Se unge tava bine cu unt/margarina si se tapeteaza bine cu faina, se toarna aluatul in forma si se da la cuptor 25-30 min la 160-170C (max.)

Pentru crema:

Se amesteca bine amidonul cu o parte din lapte rece(cateva linguri-cam 10).
Bastonasul de vanilie se taie de -a lungul pe jumatate si se pune la fiert cu restul de lapte.Dupa ce a fiert se trage de pe foc si se lasa cam 20 min. sa iese aroma din bastonas.Se scoate maduva din el se pune inapoi in lapte se adauga zaharul si se mai da o data la fiert.Cand incepe sa clocoteasca usor se adauga si laptele amestecat cu amidon si se amesteca pana se ingroasa.

Se poate folosi si o simpla budinca de vanilie, cumparata, pentru a umple tarta ..dar asa e mai mult de lucru

Fructele le-am pregatit din timp. Le-am spalat, taiat, curatat si le-am stropit cu zeama de Limette, mai ales feliile de banane.

Dupa ce am asezat fructele, am preparat dupa instructiunile de pe pliculet o gelatina pentru tarte.

Reteta de tarte cu fructe a fost propusa de Maya pe forum culinar.


Lasati gelatina sa se intareasca si pastrati tartele cu fructe la rece pana la servire.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rață înăbușită în suc de ananas

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...

Rață înăbușită în suc de ananas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca