Tiramisu reţetă originala, cu rom si frisca

Tiramisu reţetă originala, cu rom si frisca, este o prajitura rapida delicioasa. Prima data vom pregati crema astfel: cele 3 galbenusuri se mixeaza cu zaharul praf.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 pachet piscoturi de sampanie (200 gr)
  • 200 ml cafea
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 150 gr zahar praf
  • 3 galbenusuri
  • cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originala, cu rom si frisca, este o prajitura rapida delicioasa. Prima data vom pregati crema astfel: cele 3 galbenusuri se mixeaza cu zaharul praf, pana isi schimba culoarea si creste in volum. Apoi incorporam treptat cu o spatula branza mascarpone. Separat mixam frisca pana devine tare si o adaugam cu miscari usoare la crema mascarpone.
Cafeaua o amestecam cu romul, o turnam intr-un vas incapator si incepem sa insiropam piscoturile una cate una. Intr-o tava asezam piscoturile una langa alta, iar dupa ce am format primul rand, punem un strat de crema, pudram cu cacao si continuam acest procedeu pana se termina piscoturile. Deasupra va ramane crema pe care o pudram cu cacao.


Reteta de tiramisu a fost propusa de blogul culinar Delicious Flavours.
Pofta buna!


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...