Tiramisu reţetă cu ciocolata

Tiramisu cu ciocolata este o variatiune delicioasa a celebrului desert Tiramisu, pornind initial de la reţeta originala, nu am niciun dubiu ca odata ce o incercati o s-o repetati. Ca orice reteta de tiramisu si aceasta se pregateste foarte usor.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 g ness
  • 30 ml apa fierbinte
  • 375 ml frisca
  • 250 ml mascarpone
  • 60 ml lapte condensat (cel indulcit
  • nu cel pt cafea)
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 250 g piscoturi(cca 45 de piscoturi)
  • 250 ml cafea tare aromatizata cu rom sau lichior
  • eu am pus Amaretto
  • 50 g ciocolata amaruie pentru decor
  • eu am pus cacao amaruie

Mod de preparare

Dizolvam mai intai ness-ul cu apa fierbinte intr-o cescuta, lasam la racit.

Batem frisca lichida. Eu am nimerit o frisca de nu vroia deloc sa se bata, mi-a facut o multime de nervi.

Batem si mascarponele impreuna cu laptele condensat pana devine o crema.

Adaugam si ness-ul rece si amestecam.

Topim ciocolata amaruie si o turnam incet in crema de mascarpone, amestecam pana se omogenizeaza bine. Adaugam si frisca peste si amestecam. Crema rezultata, o dam la rece:).

In cafeau rece am pus 2 linguri de Amaretto , mmm.. ce bine miroase.

Incepem sa asamblam, asezam un strat de piscoturi pe un platou, le insiropam cu cafea si intindem crema. Repetam pana terminam piscoturile si crema.

Decoram cu cioco razuita, la mine cu cacao amaruie. Se da la rece pentru 5 ore.

Am fost foarte incantata de noua reteta, chiar imi doream sa incerc si altceva. E pe gustul meu, cu cioco multa si cafea Sper si voua sa va placa!

Reteta de tiramisu cu ciocolata a fost propusa de Aliza pe forum culinar.


Serviti tiramisu cu ciocolata de la rece.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

Mno, de multișor mă bântuie și această dulceață minunată 😉   Inițial am zis că iar am ratat-o anul...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii