Tiramisu reţetă originala cu frisca

Tiramisu reţetă originala cu frisca este o reteta clasica italiana de dulce, care se face foarte usor si care va este la indemana oricand aveti pofta de ceva dulce.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 12 portii:
  • 1 cutie crema de branza Mascarpone
  • 1 punga mare de piscoturi
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 3 patratele de ciocolata amaruie (pentru ras)
  • 3-4 cani de cafea tare fara zahar
  • 2-3 linguri de cacao (pentru ornat)

Mod de preparare

Mai intai facem cafeaua, cam 3-4 cani, fara zahar, la expresor, filtru sau ibric, nu conteaza. Daca o faceti la ibric, cand e gata puneti 2-3 stropi de apa sa se lase zatul. Cafeaua se lasa la racit.
Se separa ouale. Albusurile se bat foarte bine la mixer si cand sunt inchegate adaugam treptat praful de frisca. Se mixeaza foarte bine pana obtinem o frisca consistenta.
Separat, crema de branza mascarpone se freaca bine cu zaharul cu ajutorul unei linguri de lemn pana cand acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta de rom si amestecam pana la omogenizare.
Compozitia obtinuta o amestecam cu frisca facuta mai devreme pana cand se omogenizeaza.
Cand cafeaua s-a racit, luam cate un piscot si il inmuiem putin in cafea (dar nu foarte tare, pentu a nu se rupe) si asezam un strat de piscoturi intr-un vas de yena sau intr-o tava mai inalta. Dupa ce am facut primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o treime din compozitia de frisca si mascarpone.Aceasta se intinde bine cu dosul lingurii. Apoi mai punem, identic, inca 2 straturi de piscoturi si compozitie. Din cantitatile de mai sus veti reusi sa puneti 3 straturi intr-un vas de yena de marime medie, ca acela din imagini.
La final radem ciocolata amaruie deasupra.
Se da la frigider 3-4 ore pentru a se intari crema, dupa care se poate servi.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Tiramisu se serveste rece, ca desert
Optional se poate orna cu 2-3 linguri de cacao presarate printr-o sita.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide