Se omogenizeaza faina, sarea, uleiul si 8 liguri de apa rece cu mixerul, cu paletele pentru aluat, apoi se framanta. Se tapeteaza forma de tort cu al
Se omogenizeaza faina, sarea, uleiul si 8 liguri de apa rece cu mixerul, cu paletele pentru aluat, apoi se framanta. Se tapeteaza forma de tort cu alut, lasand o magine de 3 cm. Se inteapa fundul aluatului cu o furculita, apoi se lasa la frigider timp de 1 ora.
Pentru umplutura se amesteca faina cu zaharul, miezul de nica si praful de scortisoara. Se topeste untul cu mierea la fac mic, amestecand continuu, apoi se adauga treptat peste amestecul de faina, si se paseaza cu o fruculita. Se curata perele, li se scoate cotorul, apoi se taie in felii. Se aduaga sucul de lamaie, zaharul si praful de scortisoara, apoi si amesteca. Se baga forma cu aluat in cuptorul rece, apoi se incalzeste la 200 grade C si se coace aproximativ 15 minute. Se aseaza deasupra feliile de pere, se intinde umplutura si se coace inca 50-60 minute. Se lasa la racit in forma se scoate marginea detasabila si se taie in 8 felii.
Serviti intr-o farfurie cu putin gem deasupra.
Alte retete recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii