Un blat pufos si aromat in combinatia de ricotta cu mascarpone si lamaita , un adevarat deliciu.
Blat : Separam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine . Cele 6 linguri de faina le amestecam cu praful de copt si incorporam . Eu am forme de tort de dimensiune mica (10 cm diametru). Am impartit aluatul in forme si am pus la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute (facem testul scobitorii) Lasam la racit . Pana se racesc blaturile facem crema . Mascarponele impreuna cu ricotta le amestecam cu zaharul pudra si cu frunzele de lamaita tocate marunt. Cu un pos sau pompa de ornat punem umplutura pe blat , iar deasupra asezam fructe de sezon : cirese, coacaze, zmeura. Putem sa punem blat peste blat sau le putem lasa sub forma de tarte individuale . Dam la rece si servim cu drag .
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii