Pentru trandafir cu crema de unt se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte pana se face ca o crema.
Pentru trandafir cu crema de unt se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte pana se face ca o crema. Se toarna peste faina, se adauga doua oua intregi si un galbenus, frecat cu sare, laptele cald, o lingura de rom si vanilie. Se framanta bine pana se face basici. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale. Se lasa la cald sa creasca. Se freaca untul proaspat cu zaharul pisat pana se face spuma.
Cand aluatul a crescut, se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se intinde o foaie groasa de 1 cm, iar deasupra se intinde crema de unt intr-un strat cat mai uniform. Se ruleaza sul si se taie in bucati de 3 — 4 cm, care se asaza pe una din fete, intr-o forma rotunda, unsa cu unt (nu se asaza bucatile prea indesate ca sa aiba loc sa creasca). Se lasa sa creasca, se ung cu albus si se coc la foc potrivit. Cand sunt gata se presara cu zahar pudra.
Nouă ne plac foarte mult papanașii, dar de această data m-am gândit să pregătesc Reteta de papanasi la cuptor, o...
Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa