Trandafiri cu miere si scortisoara

Trandafiri cu miere si scortisoara este de fapt o reteta de gustare dulce ce seamana foarte bine cu gogosile.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 ml vin alb/rosu de buna calitate
  • 50 gr ulei
  • 100 ml apa
  • un varf sare
  • ulei pentru prajit
  • miere si scortisoara

Mod de preparare

Pui faina intr-un bol iar in centrul ei adaugi uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, si la sfarsit adaugi apa. Framanti pana obtii un aluat elastic. Acoperi aluatul cu un servet si il lasi pe masa sa se odihneasca 30 de minute. Intinzi aluatul intr-o foaie subtire pe planul de lucru usor pudrat cu faina.
Tai cu o roata zimtata, sau cu un cutit, fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm. Iei o fasie si ii prinzi partile laterale la o distanta de 2-3 cm. O rulezi in forma de spirala prinzand partea rulata cu cea peste care o rulezi. Le lasi pe masa din bucatarie sa se usuce pentru cca 2-3 ore. Le prajesti in baie de ulei incins pe o parte si pe alta, pentru 2 minute pe fiecare parte. Le pui la scurs pe hartie absorbanta.

Functiile care ma atrag cel mai mult la Philips Multicooker sunt fierberea inabusita si coacerea.


Dupa ce trandafirii s-au racit un pic, ii dai prin miere topita si apoi ii pudrezi cu scortisoara.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...