Desi sunt mare mancatoare de dulciuri pot spune ca turta dulce niciodata nu a fost printre preferatele mele. Mi-am dorit insa ca de Craciun printre alte bunaciuni,sa miroasa in casa si a turta dulce. M-am apucat de "confectionat". Si am facut o turta dulce imbunatatita... o turta dulce glazurata. Haideti sa vedem ce a rezultat.
Amestecam faina cu zaharul, cacao, praful de copt, sarea, zaharul vanilat, coaja de portocala si mixul de condimente. Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea, il dam la foc si tinem pana cand mierea se dizolva complet.Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam margarina si zeama de portocala.
Adaugam laptele peste amestecul ingredientelor de mai sus si amestecam bine. Ungem o forma de guguluf (se poate folosi orice forma doriti), cu diametrul de 24cm, cu ulei si o tapetam cu faina. Adaugam compozitia de mai sus in forma. Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 30-35 min. Pentru a ne asigura ca turta dulce este bine facuta facem testul scobitorii. Scoatem turta dulce din cuptor, o lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.
Pentru decor: topim mai intai ciocolata alba la bain-marie cu care glazuram turta dulce si dam la frigider pentru circa 10 min. dupa care turnam glazura de ciocolata amaruie(topim ciocolata amaruie la bain-marie). Glazurile trebuie sa fie usor caldute. Dam la rece. Pudram cu zahar pudra. Va invit la o felie de turta dulce acompaniata de un ceai cu lamaie!
Ce spuneti? Pofta buna!
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti