Turta dulce glazurata

Desi sunt mare mancatoare de dulciuri pot spune ca turta dulce niciodata nu a fost printre preferatele mele. Mi-am dorit insa ca de Craciun printre alte bunaciuni,sa miroasa in casa si a turta dulce. M-am apucat de "confectionat". Si am facut o turta dulce imbunatatita... o turta dulce glazurata. Haideti sa vedem ce a rezultat.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 400 g zahar
  • 100 g miere
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml lapte
  • 75 g Rama mit Butter
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite rase coaja de portocala
  • zeama de la o portocala
  • 2 lingurite rase mix condimente pentru turta dulce(scortisoara, cardamom,cuisoare,ghimbir,anason,ienibahar,nucsoara,)
  • Pentru uns forma
  • ulei
  • faina
  • Pentru glazura
  • 160 g ciocolata alba
  • 160 g ciocolata amaruie
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Amestecam faina cu zaharul, cacao, praful de copt, sarea, zaharul vanilat, coaja de portocala si mixul de condimente. Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea, il dam la foc si tinem pana cand mierea se dizolva complet.Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam margarina si zeama de portocala.


Adaugam laptele peste amestecul ingredientelor de mai sus si amestecam bine. Ungem o forma de guguluf (se poate folosi orice forma doriti), cu diametrul de 24cm, cu ulei si o tapetam cu faina. Adaugam compozitia de mai sus in forma. Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 30-35 min. Pentru a ne asigura ca turta dulce este bine facuta facem testul scobitorii. Scoatem turta dulce din cuptor, o lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.


Pentru decor: topim mai intai ciocolata alba la bain-marie cu care glazuram turta dulce si dam la frigider pentru circa 10 min. dupa care turnam glazura de ciocolata amaruie(topim ciocolata amaruie la bain-marie). Glazurile trebuie sa fie usor caldute. Dam la rece. Pudram cu zahar pudra. Va invit la o felie de turta dulce acompaniata de un ceai cu lamaie!


Ce spuneti? Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu piersici si caise

Un desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).

Tarta cu piersici si caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca