Alvita

Alvita de casa este delicioasa, o gustare dulce adorata de copii. Se poate prepara in foi de aluat sau de napolitana - varianta rapida.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g zahar
  • 300g miere
  • 5 albusuri
  • 1lg zeama de lamaie
  • 300g nuci
  • 2 blaturi de napolitana
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Miezul de nuca se pune intr-o tava incinsa cat sa se coloreze putin, si sa-i cada cojile daca le frecam in maini. Batem albusurile spuma. Punem mierea la foc mic pana incepe sa clocoteasca, adaugam zaharul si sucul de lamaie deodata. Asezam vasul pe marginea focului si amestecam puternic cu un tel para inca vreo 10 minute pana se intareste.

Se toarna acest amestec fierbinte peste spuma de albusuri si amestecam cu acelasi tel para la fel de puternic, la foc potrivit, inca 15 minute.

Luam oala de pe foc, adaugam zaharul vanilat si nucile si amestecam usor. Punem acest amestec intre doua foi de napolitana, si asezam deasupra o greutate, ca sa se lipeasca.


Alvita de casa se taie bucati dupa ce s-a intarit dar este inca putin calda.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...