Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10 linguri ulei, 30 linguri lapte dulce, 4 linguri zahar, un cub drojdie, coaja de lamaie, 2 galbenusuri, 700 gr. faina, 200 gr nuca macinata, 5 linguri zahar pudra, 1 esenta de rom, 10 linguri miere de albine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 10 linguri ulei
  • 30 linguri lapte dulce
  • 4 linguri zahar
  • un cub drojdie
  • coaja de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 700 gr. faina
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 10 linguri miere de albine

Mod de preparare

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru prepararea acestei prajituri se incalzeste laptele si uleiul, se toarna intr-un vas, se adauga zaharul, drojdia, coaja de lamaie si se lasa sa de dizolve. Se aduga faina pentru un aluat potrivit de tare si se lasa sa creasca la caldura.

Nuca macinata se amesteca cu romul si zaharul pudra. Se intinde aluatul intr-o patura de 1 cm grosime, se presara nuca si se ruleaza ca la cozonac.Se taie apoi bucati de 1-2 cm care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se dau la copt pentru 20 d eminute la foc potrivit. Cand s-au copt, se scot si se ung cu miere de albine


Prajiturile cuib de viespe cu nuca si miere de albine se servesc reci, cu miere de albine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...