Freaca spuma 5 galbenusuri cu 60 g de miere si putina sare, dupa care toarna incet 20 ml de lapte in acest amestec. In restul de 80 ml de lapte pune o
Freaca spuma 5 galbenusuri cu 60 g de miere si putina sare, dupa care toarna incet 20 ml de lapte in acest amestec. In restul de 80 ml de lapte pune o jumatate de baton de vanilie taiat in doua pe lungime si fierbe-l intr-o oala. Bate spuma 5 albusuri de ou, adauga 2 linguri de miere si bate in continuare pana se intareste. Formeaza galuste din spuma cu ajutorul unei lingurite si dupa ce le adaugi in laptele fierbinte, fierbe-le cca un minut. Nu adauga prea multe deodata, fiindca vor creste. Dupa ce s-au ridicat pe suprafata laptelui intoarce-le si fierbe-le jumatate de minut. Scoate galustele in strecuratoare sa se scurga laptele. Aseaza oala cu lapte pe foc mic si adauga treptat compozitia din ou pusa deoparte si fierbe-l amestecand continuu 45 de minute. Raceste crema si toarn-o peste galustele de spuma. O poti pastra doar in frigider.
Din aceasta compozitie poti prepara si inghetata, cu diverse arome. Adauga cacao sau cafea in compozitia din ou inaintea fierberii. Insa in cazul jeleului de fructe, a sucului de lamaie si a semintelor maruntite trebuie sa le adaugi ulterior in crema racita. Inghetata cu gust de cafea va fi si mai savuroasa daca adaugi putina ciocolata topita.
Alte dulciuri retete recomandate
Spuma de capsuni
Ciocolata de casa
Tarta cu visine
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti